More
  AcasăActualitateȘeful CNAIR anunță că MOBILIZAREA în șantier A CRESCUT pe două loturi...

  Șeful CNAIR anunță că MOBILIZAREA în șantier A CRESCUT pe două loturi din Autostrada Moldovei și că E POSIBILĂ DESCHIDEREA în acest an a 49 km

  Mobilizarea în şantier a crescut pe primele două loturi din Autostrada Moldovei (A7), ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 kilometri, susţine directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, transmite Agerpres.

  „Au fost reluate lucrările şi pe primele loturi din Autostrada Ploieşti – Buzău (63,25 km), între Dumbrava şi Pietroasele. Mobilizarea în şantier a crescut pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil) şi pe lotul 2 (Mizil – Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei). Progresul fizic este de 43% pe lotul 1 şi de 41,2% pe lotul 2, ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 km din A7”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

  În prezent, pe lotul 1 se desfăşoară lucrări de reprofilare taluze şi montare prefabricate pentru podeţe, în timp ce pe lotul 2 a început instalarea grinzilor, montarea dalelor şi a elementelor prefabricate pentru podeţe.

  „Mobilizarea în şantier trebuie însă să crească progresiv în special pe lotul Mizil – Pietroasele”, a atras atenţia şeful CNAIR.

  Pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil), de 21 km, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL. Durata contractului este de 20 de luni pentru execuţie, iar valoarea acestuia se ridică la 1,46 miliarde de lei, fără TVA.

  Ordinul de începere a fost dat pe 22 august 2022, termenul de deschidere fiind anul 2024.

  Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) are 28,35 km, iar execuţia sa este prevăzută în 20 de luni. Antreprenorul este Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC, iar valoarea contractului a ajuns la 1,24 miliarde de lei, fără TVA.

  Ordinul de începere a fost dat pe 12 august 2022, termenul de deschidere fiind în 2024.

  Construcţia ambelor loturi este finanţată prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă. (foto: CNAIR)

  from Unu pe Trotus https://ift.tt/OhGueTV
  via IFTTT

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Must Read

  spot_img