More
  AcasăActualitateMasca de protecție REDEVINE OBLIGATORIE în unele zone din România! CE MĂSURI...

  Masca de protecție REDEVINE OBLIGATORIE în unele zone din România! CE MĂSURI au fost impuse

  Masca de protecție redevine obligatorie în Spitalul Județean Satu Mare și Spitalul Județean Bistrița-Năsăud. Această măsură a fost luată din cauza numărului tot mai mare de viroze, gripă și COVID-19, anunță bugetul.ro.

  Tot ca o măsură de prevenție, va fi permis dreptul doar unui singur vizitator pe zi, iar vizitele vor putea dura maximum 10 minute/persoană.

  De precizat e faptul că, începând de joi, s-a decis sistarea vizitelor la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie.

  „Având în vedere contextul epidemiologic actual privitor la cazurile de viroze cu transmitere aerogenă, inclusiv gripa și Covid 19, la nivelul unităților medicale din Satu Mare se impun următoarele reguli:

  • purtarea măștii de protecție de către întreg personalul medico-sanitar și de către aparținători, în momentul intrării în toate locațiile SJUSM, inclusiv în Ambulatoriul de specialitate;
  • pacienții și aparținătorii care se prezintă la consultație sau internare vor purta mască;
  • vizitele aparținătorilor la bolnavi în SJUSM se vor rezuma la o singură persoană pentru fiecare pacient;
  • timpul de vizitare se reduce pe durata a 10 minute pentru fiecare vizitator în intervalul 16:00-17:00, zilnic; Cu excepția: A.T.I. zilnic în interval orar 11:00-12:00; Secția Neonatologie Compartimentul Terapie Intensivă Neonatal și Prematuri zilnic în intervalul orar 11:00-12:00.
  • pentru următoarele secții cu risc: Neonatologie, Obstetrică, Pediatrie vizitatorii sunt admiși doar în spațiile destinate”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare.

  Măsura va intra în vigoare începând cu data 12.01.2024.

  Zeci de cazuri de infectări cu COVID-19 în județul Bacău, în prima săptămână din 2024

  Altfel, în prima săptămână din 2024, în județul Bacău s-au înregistrat un număr de 42 de cazuri de infectări cu COV-19, după cum informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, 15 persoane cu COVID fiind internate în spital. (foto: imagine ilustrativă)

  from Unu pe Trotus https://ift.tt/FyiknCH
  via IFTTT

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Must Read

  spot_img