More
  AcasăEconomieIntertranscom Impex SRL preia Fabrica de sârmă Dan Steel Group în procedura...

  Intertranscom Impex SRL preia Fabrica de sârmă Dan Steel Group în procedura de faliment pentru 7,5 milioane de euro

  Ioan Teslaru, antreprenorul din Bacău, devine noul proprietar al uneia dintre cele mai importante companii metalurgice din România

  Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, o prezență semnificativă în industria metalurgică din România, aflată în procedura de faliment, a găsit un nou proprietar în persoana companiei Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Buhusi, deținut de antreprenorul Ioan Teslaru. La licitația publică desfășurată în data de 25 ianuarie 2024, Intertranscom Impex a achiziționat fabrica pentru suma de 7,5 milioane de euro, marcând astfel un pas important în revitalizarea unei afaceri cu impact semnificativ în economia țării.

  Dan Steel Group Beclean, fondată în 1991, a fost cunoscută pentru producția diversificată de metale feroase, inclusiv cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată și panouri, având un portofoliu orientat atât către piața internă, cât și către cea externă, inclusiv Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia și Slovacia. Compania și-a dedicat produsele, în principal, sectorului construcțiilor, agriculturii și altor ramuri industriale.

  Cu toate acestea, declinul în cifra de afaceri a început în 2017, odată cu reducerea volumului de business, conducând la scăderea capitalului de lucru și creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Factori precum diminuarea cererii și măsurile impuse de Comisia Europeană în 2018 asupra importurilor din industria siderurgică au contribuit la acumularea datoriilor fabricii, care au atins suma de peste 35 de milioane de euro.

  Noul proprietar, Ioan Teslaru, anticipează repornirea producției și a declarat:

  “Prin această achiziție, ne propunem să revigorăm această unitate industrială și să contribuim la susținerea industriei metalurgice din România. Vom investi în modernizare și eficientizare pentru a aduce fabrica pe o traiectorie de creștere sustenabilă.”

  Tranzacția a fost facilitată de CITR Cluj și Prime Insolv Practice, care au acționat în calitate de lichidatori judiciari. Andrei Besoiu, Sales Manager la CITR Cluj, subliniază importanța identificării unui investitor viabil și menționează:

  “Prin această tranzacție de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România și reușim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor românești.”

  Sursa: https://www.zf.ro/

  Alte Surse:

  Fabrica de fasonare Otel Beton

  https://www.dansteelgroup.ro/

  Despre

  Intertranscom, o companie cu o impresionantă experiență de peste 25 de ani în industria producției și comercializării materialelor metalice pentru construcții, își construiește reputația prin furnizarea de produse de înaltă calitate, inclusiv fier beton și plase sudate. Aceste produse respectă cu strictețe standardele europene, fiind soluții fiabile pentru a asigura rezistența și durabilitatea clădirilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Must Read

  spot_img