More
  AcasăActualitateDestinație turistică de amploare în Bacău, INTERZISĂ de Inspectorii ISU din cauza...

  Destinație turistică de amploare în Bacău, INTERZISĂ de Inspectorii ISU din cauza descoperirii unor deficiențe

  O pensiune din județul Bacău a fost închisă de către inspectorii ISU, după ce s-au descoperit mai multe nereguli în timpul celor 8 controale desfășurate în domeniul prevenirii incendiilor la diverse unități de turism și restaurante din zonă. În urma acestor inspecții, au fost aplicate 8 amenzi cu o valoare totală de peste 100.000 de lei și au fost emise 51 de avertismente.

  În perioada 01-11 ianuarie a.c, inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au efectuat opt controale cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor în unitățile de turism și restaurante.

  Rezultatele acestor controale au evidențiat 59 de deficiențe, iar sancțiunile aplicate au constat în 51 de avertismente și opt amenzi în cuantum de 108.500 de lei. Printre neregulile constatate se numără punerea în funcțiune a construcțiilor fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, reducerea dimensiunilor căilor de evacuare și nerespectarea parametrilor proiectați pentru iluminatul de securitate, necesar pentru marcarea căilor de evacuare.

  De asemenea, o unitate de turism de tipul P+4E+M a fost sancționată cu oprirea funcționării, din cauza depășirii numărului de niveluri supraterane admise. Motivul acestei sancțiuni a fost gradul V de rezistență la foc al clădirii și absența documentației care să ateste baza construcției.

  Este important de menționat că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă o prioritate pentru instituția ISU Bacău, obiectiv realizat prin intermediul activităților de informare preventivă și prin desfășurarea continuă a acțiunilor de control. Aceste inspecții nu se limitează doar la unitățile de turism și restaurante, ci vizează și alte categorii de obiective, conform comunicatului de presă emis de ISU Bacău. (foto: imagine ilustrativă)

  sursa Unu pe Trotus https://ift.tt/s3Yqzo6

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Must Read

  spot_img