More
  AcasăEconomieAgricola în Fruntea Inovației: Proiectul AquaSPICE aduce Reutilizarea Apei Industriale în Estul...

  Agricola în Fruntea Inovației: Proiectul AquaSPICE aduce Reutilizarea Apei Industriale în Estul Europei

  În contextul unei lupte globale pentru sustenabilitate, compania Agricola Internațional SA din Bacău se impune prin proiectul revoluționar AquaSPICE, marcând o premieră în Europa de Est în domeniul reutilizării apei industriale.

  Presiunea Globală Asupra Resurselor de Apă:

  Pe fondul schimbărilor climatice și a evoluției industriale, cererea globală pentru apă atinge cote alarmante, punând o presiune substanțială asupra resurselor de apă dulce. Industria, ca un actor major în consumul de apă, este chemată să-și asume o responsabilitate crucială în gestionarea eficientă a acestei resurse vitale.

  Inovația AquaSPICE – Un Proiect Transnațional:

  Agricola Internațional SA, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Aachen, Germania, conduce proiectul AquaSPICE începând din 2020. Cooperarea extinsă include echipe multidisciplinare din Olanda, Spania, Grecia, Italia și România, îmbinând forțele pentru a aborda provocările legate de reutilizarea apei industriale.

  De la Concept la Acțiune:

  Echipa de cercetători din cadrul Agricola Internațional SA a dezvoltat o metodologie avansată de filtrare și reutilizare a apei uzate provenite din procesul de prelucrare a cărnii de pasăre. Această abordare nu doar că contribuie la conservarea resurselor de apă, dar optimizează și procesele industriale, aducând beneficii economice și de mediu semnificative.

  Cooperare Internațională în Ciuda Obstacolelor:

  Proiectul a depășit obstacolele tehnologice și ale perioadei de pandemie, cu sisteme pilot inovatoare, unul dintre acestea fiind deja implementat cu succes în decembrie la abatorul de păsări din Bacău pentru refiltrarea apei uzate.

  Dezvoltare Tehnologică în Estul Europei:

  Proiectul AquaSPICE reprezintă o primă în Centrul și Estul Europei, introducând tehnologii de tratare a apei uzate într-un mod pionier. Aceste tehnologii pot deveni un exemplu pentru alte industrii, cum ar fi cea chimică, petrol și gaze, promovând reciclarea și reutilizarea apei.

  Impactul Asupra Industriei și Comunității Locale:

  Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola, evidențiază că reutilizarea apei nu doar reduce presiunea asupra resurselor de apă, ci optimizează și eficientizează procesele industriale, consolidând stabilitatea financiară și competitivitatea pe termen lung.

  Implementare Locală cu Succes:

  Un sistem pilot de refiltrare a apei uzate, dezvoltat în cadrul proiectului, a fost recent implementat la abatorul Agricola Internațional, evidențiind rezultate remarcabile și un impact imediat.

  Apa Reciclată – Resursă Pentru Viitor:

  Apa reciclată va fi destinată exclusiv spălării curților și udării vegetației din jurul sediului, având un impact evident asupra economiei de apă și a resurselor naturale.

  Investiție în Sustenabilitate și Responsabilitate Socială:

  Nicoleta Frunză, specialist în probleme de mediu, subliniază că aceste inovații nu doar susțin sustenabilitatea, ci reprezintă și o investiție în eficiență și responsabilitate socială, evidențiind angajamentul companiei față de comunitate.

  Un Pas Hotărâtor către Sustenabilitate:

  Proiectul AquaSPICE demonstrează că reutilizarea apei industriale nu este doar o alegere responsabilă, ci și un pas hotărât către un viitor mai sustenabil. Prin proiecte pilot inovatoare, Agricola Internațional și partenerii locali devin lideri în promovarea soluțiilor durabile, contribuind la conservarea resurselor de apă pentru generațiile viitoare.

  Comunicat de presa: Agricola.ro – foto comunicat

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Must Read

  spot_img